Body Vucut Geliştirme
Kasım 16, 2017
Tae Kwon Do
Kasım 16, 2017

NEDEN BOKS?

Bu sorunun kolay bir cevabı yok ne yazık ki! Boks eğlenceli bir spordur. Boks popüler bir spordur. Faydaları saymakla bitmez. Boks kişiye mental olarak rahatlık verir. Yeni bakış açıları sağlar. Dengeli ve kontrollü olmayı öğretir. Sırf bunlardan dolayı boks yapmak isteyebilirsiniz. Kendinizi savunabilmek için boks yapmak isteyebilirsiniz. Kuvvet kazanmakdayanıklılığınızı arttırmakhızlanmakkaslarınızı güçlendirmek için boks yapmak isteyebilirsiniz. Tüm bu sebeplerden dolayı veya benzer şeylerden insanlar boksu tercih ediyorlar. Maça çıkmak için, oranın heyecanını yaşamak için,

kazanmak için, şampiyon olmak için boksa başlayanlar olduğu gibi zinde kalmak sağlıklı bir yaşam sürmek için boks yapanlar da var. Boks çok saf, çok temiz bir spor olmasının yanında çok zor, çok vahşi bir spor olabiliyor. Tüm bunlar boksa başlamak için bir sebep.

Boksa başlama sebebi başladıktan sonra değişebiliyor. Zinde kalmak için boksa başlayan biri bir süre sonra maçlara çıkmak isteyebiliyor. Çünkü boks yaptıkça insanın özgüveni artıyor, kendini buluyor, kasları ve zihni daha iyi çalışmaya başlıyor.

BOKSA BAŞLAMAK İSTİYORUM!

Boksa başlamak istiyorum fakat diye başlayıp giden cümleler kuruyorsanız bu boksa başlayabileceğiniz anlamına geliyor. Arama yapmış bu sayfaya geldiyseniz zaten karar vermişsiniz demektir. Çünkü altında bir sebep var ve siz arayışlara başlamışsınız.

Spor yapmak istiyorsunuz, artık bir yerden başlamam gerek diyorsunuz. Artık bir savunma sporu seçerek adımınızı atın. Savunma öğrenmeniz, kendinizi savunabiliyor olmanız hayatın her alanı için çok önemlidir. Boks ya da kickboks yapmanız en ideal seçimlerden biridir. Çünkü boks yaptığınızda kendinize olan güveniniz artar ve hayatın her alanında işinizde, aile ve arkadaş ortamında, her yerde bu size olumlu olarak yansımaya başlar.

YAPABİLİR MİYİM?

 

Boks dersleri çok eğlencelidir. Çalışırken keyif verir. Sıkılmazsınız. Boksa başlamanız için temelinizde bir şey olmasına gerek yoktur. Boksa yatkınlığınız, daha önce spor yapıp yapmadığınız boksa başlamanız için bir engel oluşturmuyor. Hiçbirimiz boksu bilmiyorduk. Sonradan öğrendik. Aynı sizin öğreneceğiniz gibi.

Boks antrenmanları çeşitli birçok çalışmalar içerir. Boksa başladığınızda sizde bu çalışmaları yapmaya başlarsınız. Temel boks çalışmaları yapmadan önce fiziksel olarak hazır olmanız gerekir. Antrenörleriniz size gerekli çalışmaları yaptıracaklardır. Sonrasında boksun temel hareketleri ile antrenmanlara başlarsınız. Kaç yaşında olduğunuzun hiçbir önemi yoktur. 50 yaşında boksa başlayıp çok iyi boks yapanlar tanıyorum. 70 yaşında hala boks yapan insanlar var. Kadın veya erkek olmanızda önemli değildir. Öncesinde boks dersi almış olmanız veya spor yapmamış olmanız hiçbir engel teşkil etmez.

!Size önerim boksa başlamayı düşünüyorsanız gidin ve başlayın.

Boks sadece güçlü insanların yaptığı bir spor değildir. Yani boks yapmaya güçlü insanlar gitmez. Boksa giden insanlar güçlenir demek daha doğru olacaktır. Sağlıklı olmak ve yaşam kalitenizi arttırmak istiyorsanız boks yapacağınız en iyi sporlardan biridir.

Boksa başlama amacınız profesyonel bir boksör olmak olabileceği gibi güçlenmek ve fit kalmak da olabilir. Kimseyle dövüşmeden, temasa girmeden rahatça boks yapabilirsiniz. Eğitmeninizle çalışarak tekniğinizi geliştirebilir, kilo verebilir, fit bir yapıya kavuşabilirsiniz.

İsterseniz grup derslerine katılabilir aynı seviyedeki diğer sporcularla hem sosyalleşebilir hem de beraber çalışmalar yapabilirsin. Grupla çalışmaların farklı kazanımları vardır.

BOKS ANTRENMANLARI

Boks antrenmanları değişkenlik gösteren, her antrenmanda farklı öğrenimleri olan antrenmanlardır. Çok çeşitli olması, her antrenman farklı olması keyif verir. Antrenmanlarınız eğitimi veren kişiye göre de değişkenlik göstermektedir.

Dersler 1-1,5 saat kadar sürer. Haftada en az 3 saat ders yapmak verimlilik açısından önemlidir. Daha az antrenman yapmak gelişimi olumsuz yönde etkiler.

Her antrenmanın başında ısınmaya başlarsınız. Isınmak sizi sakatlıklara karşı korur ve hareketleri daha iyi yapmanızı sağlar. Boks için gerekli ısınma hareketlerini yaparsınız. Isınma olmadan olmaz. Antrenman sonrasında esnetme hareketleri yapmanız da çok önemlidir.

Antrenmanlarda boks tekniklerini öğrenecek, kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları yapacaksınız. Hız çalışmaları, kondisyon çalışmaları, koordinasyon vb. çeşitli çalışmalara katılacaksınız. Bu çalışmaları yaparken kimi zaman hocanızla, kimi zaman bir arkadaşınızla çalışacaksınız. Kum torbasına vuracak, lapa çalışmaları yapacaksınız. Her gün farklı antrenmanlar sizi bekliyor.

Gölge boksu antrenmanlarınızın vazgeçilmezidir. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Boks yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Çeşitlilik ve kazanımlar insanı zamandan bağımsız hale getirir.

BOKSA BAŞLAMAK İÇİN GEREKENLER

Boks derslerine başladığınızda ilk 2-3 antrenman temel boks duruşunu ve adımlarını öğrenirsiniz. Bu aşamada yumruk atmak doğru değildir. 2-3 antrenman sonra yumruk atmaya yavaş yavaş başlarsınız. O yüzden o süre zarfında kendinize bir boks eldiveni almalısınız. Boks eldiveni ve bandaj satın alarak her antrenman yanınızda getirmelisiniz. Boks eldiveni ve bandaj için gittiğiniz yerde size yardımcı olacaklardır.

Boks yapmak istiyorum diyorsanız ilk aşamada öğrenmeniz gerekenler bunlar. Başladığınızda kısa sürede olumlu yönde gelişeceksiniz. Kilo verecek ve hafifleyeceksiniz. İnanın yürüyüşünüz bile değişecek. Özgüveniniz artacak ve yaşamınıza yansıyacak. Sonrasında sizi ne mi bekliyor? Emin olun hedefleriniz değişecek. Kilo vermek için boksa başlayıp şampiyonluğa giden yola girebilirsiniz. Ben fit olmak istiyorum düşüncesiyle boksa başlayıp ringlerin tozunu atabilirsiniz. Bir antrenör olabilir veya boksu hayatınızın en vazgeçilmez bir parçası haline getirebilirsiniz.

BOKSUN FAYDALARI

Esasında konumuz bu değil ama buraya kadar okuduysanız mutlaka devamını okursunuz diye düşünüyorum. Boksun faydalarını saya saya bitiremeyiz ama bir kısmını yazalım.

  • Boks dengeli olmayı, dengede kalmayı sağlar.
  • Kontrollü olmayı öğretir.
  • Kafayı çalıştırır, beyin kaslarını harekete geçirir. Bu hayatınızda derslerinize, işinize, ilişkilerinize kadar yansıyacaktır.
  • Boks kişiye ritim duygusu kazandırır. Ritme göre zamanında hareket etmeyi öğrenirsiniz.
  • Koordinasyonu geliştirir. Elleriniz ve ayaklarınız arasındaki uyumu koordinasyonla sağlarsınız. Koordinasyon geliştiği zaman tüm organlarınız birbiriyle uyumlu hale gelir.
  • Kuvvet ve dayanıklılığınız artar.
  • Patlayıcı kuvvetiniz gelişir.
  • Kas hafızanız gelişir. Kas hafızanız genişlediği zaman kaslarınız birçok hareketi otomatik olarak yapmaya hazır hale gelir. Kaslarınız ne yapacağını öğrenmiştir.
  • Tembellikten kurtulursunuz.
  • Kilo verirsiniz.
  • Fit bir vücudunuz olur.
  • Hızınız artar.
  • Gün içinde daha rahat hareket etmeye başlarsınız.
  • Yağ oranınız azalır. Beraberinde sıkılaşırsınız.
  • Kan değerleriniz normale gelir. Bununla beraber kolesterol, şeker gibi rahatsızlıklar çekmezsiniz.
  • Eklem problemleri, bacak ve kol ağrıları gibi problemler ortadan kalkar.
  • Kasların güçlenmesiyle beraber tedavisi olmayan boyun ve bel fıtığı ağrıları ortadan kaybolur.
  • Zayıf insanlar kolayca kilo almaya başlarlar.
  • İç organlarda ki yağlanma azalır ve zamanla ortadan kaybolur.

KISA KISA

Boks yapmak kas yapar mı?

–        Faydaları arasında saymıştık. Özellikle omuz kasları, kol kasları, göğüs kasları, bacak kasları çok gelişir.

Boks yapmak boy uzatır mı?

–        Sanmam. Aynı kalır diye düşünüyorum J

Boks yapmak zayıflatır mı? Boks yapmak kilo verdirir mi?

–        Zayıflamak için yapılabilecek en ideal sporların başında geliyor. Kilo vermek ve zayıflamak istiyorsanız mutlaka boks yapın derim.

Boks yapmak günah mıdır? Boks yapmak haram mıdır?

–        Günahsa eğer hepimiz günahkârız. Haramsa eğer hepimiz haram yiyoruz.

Boks yapmak caiz mi? Boks izlemek caiz mi? Kick boks haram mı? Dövüş sporu yapmak günah mı?

–        Bunlar gibi soruların cevabını bir boksörün veya antrenörün vermesi taraflı olur diye düşünüyorum. En iyisi diyanete sormak lazım.

admin
admin
Lorem Ipsum pasajlarının birçok çeşitlemesi vardır. Ancak bunların büyük bir çoğunluğu mizah katılarak veya rastgele sözcükler eklenerek değiştirilmişlerdir. Eğer bir Lorem Ipsum pasajı kullanacaksanız, metin aralarına utandırıcı sözcükler gizlenmediğinden emin olmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir